Екскурсія 2-Б класу в м. Київ

 

4Надзвичайно цікаво, змістовно і весело провели зимові канікули учні 2-Б класу. 26 грудня вони відвідали Клавдієвську фабрику ялинкових прикрас.
Новорічні іграшки – не просто красиві вироби, а символ найулюбленіших сімейних свят – Нового Року та Різдва. Це речі, які символізують тепло і добро цих свят, речі, які часто передаються з покоління в покоління і радують душу багато років. Діти із захопленням ознайомилися із процесом виготовлення новорічних прикрас. Побачили, як із скляних трубок ялинкова куля видувається склодувом. Далі кулі срібляться зсередини, щоб при фарбуванні в потрібний колір вони не були напівпрозорим і були яскравими. Потім посріблені кулі проходять етап фарбування, на якому вони занурюються в лак потрібного кольору, потім проходять на конвеєрі під інфрачервоними лампами і через кілька хвилин – різнокольорові кулі готові. Після цього настає найчарівніший етап – розпис куль професійними художниками.
Потім діти мали змогу розмалювати ялинкову іграшку своїми руками, під керівництвом досвідченої художниці. Кожному учаснику видали ялинкову кулю діаметром 80 мм, на якоій контуром був нанесений малюнок, святкова упаковка і комплект матеріалів і інструментів для розпису. Маленькі художники навчилися двом технікам розпису, за допомогою яких прикрасили свою кульку символом наступаючого року – півником.
Не встигли влягтися емоції від цієї надзвичайно цікавої екскурсії, як маленькі школярики знову зібралися в дорогу. 5 січня вони відвідали київський Палац культури «Україна», де переглянули цікаву новорічну виставу.

2 3  5

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *