Всеукраїнський урок з кібербезпеки «Базові навички та корисні поради від експерта»

Сучасне повсякдення неможливо уявити без інтернету та інформаційних технологій, які стали невіддільною частиною нашого життя. Однак, разом із перевагами цифрового світу, зростає і кількість загроз, що можуть завдати шкоди нашим дітям. Саме тому важливо навчити школярів основам безпеки в інтернеті, правильному використанню цифрових ресурсів та захисту особистих даних. Представництво Фонду цивільних досліджень та розвитку США в Україні за підтримки Державного департаменту США та за сприяння Національного координаційного центру кібербезпеки при РНБО України та Міністерства освіти і науки України, а також за інформаційної підтримки «Всеукраїнської школи онлайн», ГС «Освіторія» та Київ Цифровий впроваджує всеукраїнську інформаційну кампанію з метою підвищення загального рівня обізнаності про онлайн-загрози, що існують, та навчити суспільство головним засадам кібергігієни.

Матеріали для підготовки та проведення уроку:

1) відеоурок: https://drive.google.com/file/d/11A0JRNH6KLsavh7SnQQ4q8vgQU9Thfjs /view?usp=share_link (урок також розміщено на YouTube-каналі Всеукраїнської школи онлайн: https://cutt.ly/nerfGyQ8 );

2) пам’ятка «Як убезпечити себе від шахраїв?»: https://cutt.ly/NetTqxKZ ;

3) добірка розважальних освітніх відео, де розповідають про основні правила кібербезпеки: https://cutt.ly/seedZiRr ;

4) гайд, що розповідає про захист персональних даних: https://cutt.ly/deedZ8iS ;

5) інтерактивна гра на сайті у форматі едьютейнмент для перевірки й розвитку знань з кібербезпеки: https://cutt.ly/OetE0tUC .

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *