Ключове про НМТ

Для вступу до ЗВО у 2022 році необхідно скласти національний мультипредметний тест, який складатиметься з трьох блоків завдань – з української мови, алгебри та геометрії, а також з історії України.

Блок з української мови охоплюватиме мовні теми, вивчення яких передбачено у шкільному курсі предмета. У блоці не буде завдань, які передбачають письмову розгорнуту чи коротку відповідь, а також завдань з української літератури. 

Зміст завдань блоку із математики відповідатиме чинній програмі ЗНО, яка охоплює всі теми з алгебри й геометрії зі шкільного курсу. Учасники матимуть можливість скористатися надрукованими довідковими матеріалами. Для розв’язання завдань впродовж тестування можна використовувати чернетку. 

Зміст завдань блоку з історії України відповідатиме чинній програмі ЗНО з історії України. Ця частина охоплює теми, передбачені у шкільному курсі цієї дисципліни. Важливо, що в блоці будуть завдання, що стосуються історичного періоду «Історія України 1914 р. – початку ХХІ ст.».

Завдання оцінюватимуть відповідно до схеми нарахування балів, застосовуваної в ЗНО. Результат учасник знатиме після виконання блоків НМТ. Пізніше результат кожного блоку буде також переведено у шкалу 100-200 балів. 

Планується проведення трьох сесій НМТ: основної та додаткової в липні, а також спеціальної у вересні. НМТ проводитимуть очно у спеціальних тимчасових екзаменаційних центрах (аудиторії шкіл і університетів, де будуть створені комп’ютерні класи та працюватимуть інструктори). Розглядається можливість організації проведення НМТ у країнах ЄС.

За матеріалами МОН України

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *