Актуальні можливості для навчання

Під час воєнного стану дистанційні школи надають безкоштовний доступ до навчання. Ось тут –перелік шкіл і організацій, які можуть допомогти дітям і сім’ям.

МОН розробило інформаційний комікс для дітей у воєнний стан – це збірка інформаційних порад для дітей та їхніх близьких.

ЮНІСЕФ і МОН запускають дитячий садок НУМО у форматі розвиваючих відео для дошкільнят. Зараз багато родин вимушено перебувають у сховищах, дорозі чи намагаються адаптуватися до нового місця. Проєкт НУМО допоможе батькам організувати дозвілля малечі та зберегти зв’язок із освітнім процесом. Перший випуск зовсім скоро з’явиться на платформах МОН та ЮНІСЕФ, а згодом і на телебаченні. Ми робимо все можливе, щоб діти продовжили навчання та набували необхідних життєвих навичок.

Педагоги та дитячі психологи за підтримки МОН запустили телеграм-канал «Підтримай дитину». На каналі ви зможете знайти прості рекомендації, ігри та розвиваючі вправи, які можна виконувати у сховищі, вдома чи під час евакуації. Матеріали публікуються щоденно. На каналі вже опубліковано аудіоказки, словесні ігри, завдання для артикуляційної гімнастики та інші корисні матеріали. Автори готують матеріали в текстовому форматі, які легко завантажити з нестабільним доступом до інтернету.

Естонія підтримує нашу країну, надаючи освітні можливості для дітей та молоді. Усі деталі – за посиланням.

Батьки можуть ознайомитися з інформацією щодо подачі документів на отримання місця в дитячому садку та школі, а також завантажити бланки заяв естонською, англійською та українською мовами. Українським вихователям та вчителям, які прибули до Естонії, надають можливість долучатися до навчального процесу. 

За матеріалами МОН України

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *