Добірка онлайн-ресурсів про медіаграмотність від освітнього омбудсмена

  1. Онлайн-гра з медіаосвіти в Україні – “Медіазнайко“. Ця гра є частиною курсу з медіаграмотності для учнів загальноосвітніх шкіл і дає їм змогу дізнатися більше про інформаційне / медійне поле.
  2. Медіаосвітня гра для підлітків – “Пригоди Літератуса”. У цій грі підлітки оцінюють достовірність і правдивість інформації, яка їм трапляється, перевіряють її та знаходять правду.
  3. Медіадрайвер – навігатор у світі медіа.
  4. Мінікнига про права та правила безпеки дітей у цифровому середовищі та робочий зошит від Міжнародного союзу електрозв’язку “У мережі з Санго”.
  5. “Робочий зошит із безпеки в цифровому середовищі. Виконай завдання разом із Санго”.
  6. Портал із медіаосвіти та медіаграмотності для вчителів, на якому можна знайти програми уроків, розробки занять, програми лекцій, публікацій та презентацій для викладачів.
  7. Курс “Медіаграмотність для освітян” від Prometheus. Під час цього курсу педагоги зможуть удосконалити знання, зокрема про те, як медіа впливають на людину, психологічні засади медіаграмотності, як захистити дітей від кібербулінгу.
  8. Курс “Медіаграмотність для громадян”.
  9. Курс із медіаграмотності для батьків, який допоможе удосконалити знання про те, як захистити дитину від фейків і навчити їх розпізнавати та критично мислити.
  10. Національна онлайн-платформа з цифрової грамотності.
  11. Посібник “Довіряй, але перевіряй.

За матеріалами сайту https://nus.org.ua/

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *