БЖД

З метою зменшення кількості пожеж, загибелі та травмування людей на них надсилаємо дану експрес-інформацію для інформування працівників відомств та проведення роз’яснювальної роботи в трудових колективах.
Ситуація в області з пожежами залишається складною. Так, з початку 2019 року в області сталося 4515 пожеж. Виявлено 58 тіл загиблих. Травмування отримали 45 громадян, також рятувальниками врятовано 20 осіб.
Занепокоєння викликають пожежі у житловому секторі. Переважна більшість загиблих втратили життя у власному помешканні. Так, випадки загибелі людей відбулися:
25 квітня о 08:37 до оперативно-диспетчерської служби Згурівського району надійшло повідомлення про пожежу в с. Аркадіївка на вулиці Українська. До місця події виїхали рятувальники 26-ї ДПРЧ смт Згурівка. По прибуттю рятувальниками встановлено, що загорання виникло в приватному житловому будинку. Врятано паралізованого сина власниці будинку.  Пожежу локалізовано о 08:50 та пвністю ліквідовано о 09:04. На місці пожежі працювало 2 одиниці техніки та 7 чоловік особового складу. Попередня причина пожежі – несправність пічного опалення.
6 травня у м. Ірпінь ще до прибуття пожежно-рятувальних підрозділів з палаючого приміщення дідусь виніс дівчинку з особливими потребами 2014 року народження, передавши її до карети екстреної медичної допомоги. Та після проведення реанімаційних заходів – потерпілу дитину врятувати медикам не вдалося.
15 травня о 20:15 до оперативно-диспетчерської служби Білоцерківського району надійшло повідомлення про пожежу в дев’ятиповерховому житловому будинку за адресою: м. Біла Церква, вул. Сквирське шосе. До місця виклику  було терміново направлено черговий караул 3-ї Державної пожежно-рятувальної частини  м. Біла Церква. По прибуттю рятувальниками встановлено, що горить однокімнатна квартира на 4-му поверсі дев’ятиповерхового будинку, в якій знаходиться прикута до ліжка жінка 1982 року народження, яку було терміново евакуйовано та направлено каретою  швидкої допомоги для госпіталізації до Білоцерківської міської лікарні №1 з ймовірним діагнозом отруєння чадним газом (продуктами горіння) у легкій формі. Пожежу локалізовано о 20:49 та повністю ліквідовано о 20:56. До гасіння пожежі залучалось 6 чоловік особового складу та 2 одиниці техніки.
15 травня об 11:55 до оперативно-диспетчерської служби Таращанського району надійшло повідомлення про пожежу в приватному житловому будинку в с. Великий Кут на вул. Чапаєва. На виклик терміново було направлено черговий караул 15-ї Державної пожежно-рятувальної частини м. Тараща та ПСО с. Калинове. По прибуттю розвідка встановила, що в  будівлі знаходиться власник житлового будинку 1959 року народження без ознак життя. Пожежу локалізовано о 12:38 та повністю ліквідовано о 12:47. Причина пожежі  встановлюється.
27 травня о 07:34 до оперативно-диспетчерської служби Бородянського району  надійшло повідомлення про загорання в приватному житловому будинку  у с. Берестянка. На подію  направлено  черговий караул 31-ї Державної пожежно-рятувальної частини смт Бородянка.  За результатами розвідки встановлено, що відбулось загоряння матрацу на ліжку  в одній  із кімнат будинку. Пожежу локалізовано о 07:48 та повністю ліквідовано о 07:50. На місці знайдено тіло загиблого громадянина 1946 року         народження. Причина виникнення пожежі встановлюється.
 
З настанням літнього, пожежо-небезпечного періоду сезону, часу, коли розпочинається підвищення температурних режимів, активного відпочинку в екосистемах, небезпека виникнення пожеж та надзвичайних ситуацій набирає загрозливих масштабів.
Основними причинами пожеж залишаються порушення правил пожежної безпеки під час відпочинку у лісі, необережне поводження с побутовими приладами, безвідповідальне ставлення до розведення багаття, купання у не призначених для того місцях та у нетверезому стані.
Тому щоб уникнути трагедій у повсякденному житті та під час відпочинку слід дотримуватися таких правил:
– не вживайте спиртні напої перед купанням;
– не залишайте полум’я без нагляду;
– не слід сушити над запаленою газовою плитою ніякого одягу – він пересохне і спалахне;
– не залишайте без нагляду розпалені печі та включені електронагрівальні прилади;
– не залишайте дітей без нагляду біля водойм та слідкуйте чим вони граються вдома;
– не пірнайте у воду у невідомих місцях;
– не паліть у ліжку;
– не захаращуйте підвали сміттям, вхідні двері зачиняйте на надійні замки;
Знання елементарних правил пожежної безпеки допоможе уникнути загорання, а знання першочергових дій у разі пожежі – допоможе зберегти життя!

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *