Вступна кампанія

Вступ-2019 на молодшого спеціаліста: будуть дійсні сертифікати ЗНО 3-х років та зміни в творчих конкурсах.  2019 року прийом документів на молодшого спеціаліста почнеться 1 липня, вступники на базі 11 класів повинні будуть подавати заяви в електронній формі, а на базі 9 – у паперовій. 

Такі правила затверджені Умовами прийому на навчання для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня молодшого спеціаліста в 2019 році, що були опубліковані та офіційно набули чинності сьогодні, 27 листопада 2018 року.
Так, на денну форму навчання на основі 9 класів прийом заяв та документів триватиме з 1 до 13 липня. Після цього – з 14 до 21 липня – проводитимуться вступні іспити, творчі конкурси та співбесіди.
Варто відзначити, що 2019-го для зазначеної категорії вступників вперше творчі конкурси можуть проводитись у два тури, кожен з яких може оцінюватись окремо.

Список вступників, що отримають рекомендації до зарахування, оприлюднять до 12-ї години 23 липня, а саме зарахування відбуватиметься до 29 липня – за державним чи регіональним замовленням, до 1 серпня – за кошти фізичних або юридичних осіб. На контракт також можливе буде додаткове зарахування до 30 серпня.
Такі вступники мають подати паперову заяву до приймальної комісії, додавши до неї необхідні документи. Їх перелік визначається Умовами прийому, а також Правилами прийому конкретного закладу освіти.
Вступники на базі 11 класів з 1 липня зможуть зареєструвати свій електронний кабінет та підвантажити в нього необхідні документи. 10 липня буде відкрита можливість подання електронних заяв. Їх прийом триватиме до 22 липня – для тих, хто вступає на основі співбесіди, вступних іспитів, творчих конкурсів, до 29 липня – для тих, хто вступає лише за сертифікатами ЗНО.
З 23 до 28 липня проходитимуть вступні іспити, а 23-25 липня – співбесіди.
Однією з новацій буде те, що для вступників на бюджетні місця творчі конкурси проводитимуть до початку прийняття заяв – з 1 до 10 липня. Щоб дати конкурсів не співпадали в різних закладах освіти, вони повинні будуть заздалегідь затверджувати графік та погоджувати його з МОН. З 11 до 22 липня можуть проводитись додаткові сесії творчих конкурсів для вступників на контракт.
Списки рекомендованих до зарахування оприлюднюватимуть до 12-ї год. 1 серпня, а зарахування триватиме до 6 серпня – на бюджет, до 16 серпня – на контракт (додаткове зарахування до 30 вересня).
Вступники на базі 11 класу можуть подавати документи в паперовій формі лише у виключних випадках:

  • для вступу за співбесідою, вступними іспитами, квотами, зокрема для іноземців;
  • для повторного навчання за кошти бюджету;
  • для реалізації права на першочергове зарахування;
  • за наявності розбіжностей в даних вступника в ЄДЕБО, атестаті, сертифікаті ЗНО;
  • у разі подання іноземного документа про освіту;
  • у разі подання документа про повну загальну середню освіту старого зразка;
  • у разі подання заяви після завершення реєстрації електронних кабінетів;
  • для нарахування додаткових балів;
  • у разі неможливості зареєструвати електронний кабінет або подати заяву в електронній формі з інших причин, що підтверджено довідкою приймальної комісії.

Вступникам на базі 11 класів також варто звернути увагу, що 2019-го для вступу прийматимуться сертифікати ЗНО 2017, 2018 та 2019 років з усіх предметів, крім англійської, французької, німецької та іспанської мов. З іноземних мов можна подавати сертифікати лише 2018, 2019 років у будь-якій комбінації.
Докладніше дізнатися про всі правила вступу можна в Умовах прийому за посиланням: https://bit.ly/2RiUZSw

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *