БЖД

Шановні батьки!
Головне управління ДСНС України у Київській області вкрай стурбоване зростанням кількості пожеж та загибелі на них людей, особливо дітей. Тому звертаємося до Вас з проханням:

  • Не залишайте без нагляду на тривалий час своїх малолітніх дітей.
  • Такі небезпечні предмети як сірники та запальнички, зберігайте лише в місцях недоступних для малечі.
  • Не дозволяйте їм користуватися електронагрівальними та газовими приладами, слідкувати за розпаленими печами.
  • Забороняйте їм привабливі та водночас небезпечні забави з петардами, саморобними хлопавками та іншими вогненебезпечними предметами.


Пояснюйте дітям небезпеку і наслідки гри з вогнем. Зробіть все, щоб небезпечні ігри дітей з вогнем стали неможливими. З метою зменшення кількості пожеж, загибелі та травмування людей на них на території Київської області надсилаємо дану експрес-інформацію для інформування працівників та проведення роз’яснювальної роботи в трудових колективах. Ситуація в області з пожежами залишається складною. Так з початку 2018 року в області сталося  5203  пожежі, з них переважна більшість у пожеж у житловому секторі. Під час пожеж виявлено тіла  93 загиблих. Пошкодження отримали 75  громадян. Занепокоєння викликають пожежі у житловому секторі. Переважна більшість загиблих втратили життя у власному помешканні.  Так,  лише з початку листопада випадки загибелі людей відбулися:
5 листопада у Білоцерківському районі під час гасіння пожежі співробітниками ДСНС виявлено тіла господині  1963 року народження та її сина 2004 року народження.
6 листопада в м. Узин Білоцерківського району внаслідок пожежі загинуло 3 осіб, двоє з яких діти  2016 та 2017 року народження.
Також, 6 листопада до оперативно-диспетчерської служби Фастівського району надійшло повідомлення про пожежу в житловому будинку. Під час гасіння, в одній із кімнат рятувальники виявили тіло чоловіка.
З настанням зимового опалювального сезону, часу, коли розпочалося інтенсивне використання усіх можливих обігрівальних приладів, небезпека виникнення пожеж набирає загрозливих масштабів. Основним причинами пожеж залишаються порушення правил експлуатації електрообігрівальних приладів та пічного опалення, перевантаження внутрішньої електромережі, необережне поводження з вогнем осіб в нетверезому стані. Трагічні випадки частіше виникають там, де діти залишаються в дома одні, без нагляду дорослих в закритих квартирах, будинках, де топляться печі або ввімкнені в електромережу електропобутові прилади. З настанням холодів виникають пожежі у підвалах багатоповерхових будинків, жертвами яких стають особи без певного місця проживання, так і діти. Небезпечні такі пожежі виділенням великої кількості диму, що проникає в під’їзди та квартири, загрожуючи життю його мешканцям.
Тому щоб уникнути трагедії слід дотримуватися таких правил:
– не використовуйте саморобні електронагрівачі;
– не експлуатуйте печі,що мають тріщини;
– не використовуйте для обігріву приміщень газові плити;
– не слід сушити над запаленою газовою плитою ніякого одягу – він пересохне і спалахне;
– не залишайте без нагляду розпалені печі та включені електронагрівальні прилади;
– не слід палити груби і печі з незакритою топкою;
– не захаращуйте підвали сміттям, вхідні двері зачиняйте на надійні замки;
Знання елементарних правил пожежної безпеки допоможе уникнути загорання, а знання першочергових дій у разі пожежі – допоможе зберегти життя!

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *