Про використання мобільних телефонів під час освітнього процесу

НАКАЗ

Від 22.10.2018 №216

Про використання мобільних телефонів під час освітнього процесу         

Відповідно до статті 23 Закону України «Про освіту», з метою забезпечення належної організації освітнього процесу в закладі

НАКАЗУЮ:

  1. Затвердити Правила використання мобільних телефонів у Миронівському НВК (додаються).
  2. Класним керівникам опрацювати ці правила з учнівськими колективами та батьками, домагатися виконання Правил учасниками освітнього процесу.
  3. Увести в дію Правила використання мобільних телефонів у Миронівському НВК із дня їх оприлюднення.
  4. Ковалишиній О.В. розмістити Правила на сайті НВК для ознайомлення та використання.

Директор НВК                            О.Л. Дубровін

 Додаток до наказу № 216 від 22.10.2018 р.

Правила використання мобільних телефонів у Миронівському НВК

  1. Дані правила стосуються використання як мобільних телефонів, так і інших пристроїв з аналогічними функціями.
  2. Усім учасникам освітнього процесу необхідно вимикати або переводити мобільний телефон у режим «без звуку» під час перебування в закладі протягом навчального дня.
  3. Під час проведення уроків чи інших освітніх заходів мобільний телефон не повинен знаходитися на робочому місці, на вимогу вчителя учні зобов’язані прибрати свої телефони.
  4. Категорично забороняється використання функцій фото- та відеокамери, диктофона, аудіопрогравача тощо (за винятком відповідної вказівки вчителя і особистого дозволу осіб, яких знімають).
  5. Забороняється використовувати чужі мобільні телефони у власних цілях та повідомляти їх мобільні номери третім особам без дозволу власників.
  6. Якщо правила використання мобільних телефонів порушені, то вчитель має право вилучити телефон і передати його класному керівнику для повернення батькам учня.
  7. У випадку відмови учня віддати телефон, класний керівник зобов’язаний повідомити батьків про інцидент з вимогою батьківської заборони порушувати правила використання телефону в Миронівському НВК.
  8. Терміново зв’язатися з батьками за телефоном можна тільки під час перерви.
  9. Використання мобільних телефонів з дозволу вчителя допускається також у у разі термінової необхідності здійснити розмову з батьками (при травмуванні, розслідуванні, вирішенні питань оздоровлення та лікування), при цьому учень має скористатися телефоном за межами приміщення, де проходить навчальне заняття.
  10. При виникненні у батьків термінової необхідності зв’язатися з дитиною під час освітнього процесу, можна зателефонувати класному керівнику чи секретарю директора НВК (5-13-30) для вирішення питання.
  11. Відповідальність за збереження мобільних телефонів адміністрація та працівники НВК не несуть.
  12. У випадку крадіжок мобільних телефонів адміністрація та вчителі не зобов’язані вживати жодних заходів щодо їх пошуку.

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *