Свято «Масляна прийшла до нас»

У процесі реалізації національного виховання на школу покладена особлива місія – вона повинна щоденно виховувати в учнів почуття приналежності до українського народу. Кожна нація має свої звичаї, традиції,  які символізують її самобутність, а в українців їх чи не найбільше у світі. Однимі з таких традиційних заходів є святкування Масляної. 
Масляна – довгоочікуване і веселе свято, яке триває 7 днів. Саме тоді прийнято ходити в гості, радіти новій весні, влаштовувати різні гуляння. Перед Великим постом люди остаточно прощаються із зимою, випікаючи смачні млинці і пригощаючи одне одного.  Учні 6-А класу активно долучилися до відзначення цих традицій, святкуючи Масляну в Миронівському НВК.
Класним керівником Заїменко А.О. був підготовлений цікавий і пізнавальний матеріал про  особливості проведення Масляної на Миронівщині. Учні дізналися, як українці зустрічали це свято, які традиційні заходи вони влаштовували кожного дня, яке символічне значення мали розваги і гуляння, до яких долучалися все населення міста чи села.
Родзинкою святкування Масляної в класному колективі стали і учнівські розваги. Школярі із задоволенням водили хоровод і співали «Подоляночку», закликали Масляну, розгадували загадки та головоломки, гралися в традиційні ігри. На завершення свята учні смакували смачними млинцями та солодощами, які приготували разом зі своїми батьками. 

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *