Міжнародний конкурс для вчителів ЗНЗ “Українознавчі пріоритети навчально-виховного процесу»

imagesКонкурс проводиться на виконання Указу Президента України № 580/2015 «Про стратегію національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2016–2020 роки» та в рамках заходів на реалізацію Концепції національно-патріотичного виховання дітей та молоді (наказ МОН України від 16 червня 2015 року № 641), що відповідають вимозі Державного стандарту базової і повної загальної середньої освіти (Постанова Кабміну України № 1392 від 23 листопада 2011 р.) про українознавче спрямування всіх освітніх галузей на базі Науково-дослідного інституту українознавства Міністерства освіти і науки України.
Метою конкурсу є вивчення, узагальнення та поширення кращого педагогічного досвіду вчителів українознавства та інших вчителів-предметників, учителів початкових класів освітніх закладів різних типів і форм власності в Україні та українських освітніх закладів за кордоном щодо українознавчого наповнення системи освіти, викладання курсу за вибором «Українознавство», а також використання елементів українознавства в різних галузях освіти в Україні та в українських освітніх осередках за кордоном.
Конкурс спрямований на використання потенціалу українознавства як засобу формування свідомого і мотивованого патріотизму, вироблення соціальних та культурних компетентностей, що передбачають вміння зберігати та захищати національну ідентичність через визначення ціннісних пріоритетів, повагу до своєї історії, традицій, мовні та культурні практики.
До участі у конкурсі запрошуються вчителі українознавства, вчителі гуманітарних та природничих дисциплін, учителі початкових класів навчальних закладів різних типів і форм власності в Україні та українських освітніх осередків за кордоном.
Конкурс проводиться у заочній формі. Участь у ньому безкоштовна і здійснюється з ініціативи педагогічного працівника.
Для участі у Конкурсі необхідно надіслати заявку-анкету, конспект уроку з українознавства або одного з предметів навчального плану українознавчого спрямування (в електронному вигляді), додатки тощо. Електронна пошта: ukrainian.studies@ukr.net/
Прийом заявок та конкурсних робіт з 15 жовтня 2017 р. до 15 січня 2018 р. Зразок заяви-анкети додається до інформаційного листа.
З умовами та Положенням про проведення Міжнародного конкурсу для вчителів «Українознавчі пріоритети навчально-виховного процесу» можна ознайомитися на сайті Науково-дослідного інституту українознавства за адресами: http://nndiuvi.org.ua/images/stories/2017/konkurs2/inform-2017.pdf.

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *