До Європейського дня боротьби з торгівлею людьми

1Одним із найтяжчих злочинів у всьому світ є торгівля людьми. Це не лише сучасна форма рабства, яка порушує права людини, а й тяжка форма насильства, що спричиняє ризик для її життя та здоров’я. Наприкінці ХХ ст.. із проявами торгівлі людьми зіткнулася й Україна. Наша держава у вересні 2010 року ратифікувала Конвенцію Ради Європи про боротьбу з торгівлею людьми, формально підтвердивши тим самим готовність до впровадження міжнародних стандартів і принципів у цій сфері. Тому щорічно 18 жовтня в Україні відзначається Європейський день боротьби з торгівлею людьми, запропонований Європейським Парламентом.
У зв’язку з цим та  в рамках декади правових знань учні 10 класу переглянули документальний фільм «Торгівля людьми». Під час обговорення документального фільму особливу увагу   було приділено розвінчанням міфів про торгівлю людьми.  Учні прийшли до висновку, що торгівля людьми є одним із найсерйозніших злочинів проти людства. Однак мало хто усвідомлює її масштаби, а тим більше може припустити, що це станеться саме з ним.

2Наприкінці заходу учні отримали рекомендації та пам’ятки «Як уникнути небезпеки, збираючись у відпустку, на навчання та роботу за кордоном». Підготували та провели цей захід учитель правознавства А. О. Заїменко та соціальний педагог А. В. Харченко.

 

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *