Екскурсія  учнів 8-Б класу в м.Київ

фото 1 362

«Ми унікальна нація. У нас хліборобів морили голодом.Режисери ставили спектаклі у концтаборах. Поетів закопували у вічну мерзлоту. У кого є ще атомний саркофаг? А у нас є. Куди там єгипетським фараонам, у них там у саркофагах мумії, а у нас у атомному живцем похований Валера Ходемчук. А ви думали, що Україна так просто. Україна – це супер. Україна− ексклюзив. По ній пройшли всі катки історії, на ній відпрацьовані всі види випробувань. Вона загартована найвищим гартом. В умовах сучасного світу їй немає ціни».

 Ліна Костенко

фото 1 375

І сьогодні Україна продовжує  іти своєю важкою хресною дорогою, вже вкотре підтверджуючи своє історичне право на незалежність.Надзвичайно важливо у сучасного молодого покоління розвивати  критичне  мислення, уміння самостійно давати оцінку тим чи іншим історичним фактам, зростати духовно. Для цього  матеріали документів подій, спогади та листи свідків, світлини та інші артефакти мають першочергове значення для формування власної оцінки, власного бачення.

   31 травня учні 8-Б класу побували з навчальною метою у Національному музеї історії  України  в другій світовій війні. Екскурсія під назвою «Людська доля в горнилі війни» вразила школярів жорстокими, проте правдивими сторінками власної історії держави  в контексті історії світової. Учні найбільше затрималися у першому залі, який присвячений сучасним дням: революції Гідності, війні на сході. «Найогидніше, що придумало людство−це війна. Найбільша цінність−людське життя. І розпоряджатися ним, крім Вищого Творця, не дозволено нікому» −це найважливіший висновок,  який сформувався у восьмикласників після перебування у Національному музеї історії  України  в другій світовій війні.

Не могли учні оминути своєю увагою одну з найбільших духовних православних святинь, що розташована поруч,  на величних схилах Дніпра – Києво- Печерську Лавру (11 ст.) . Саме тут знайшли свій земний спокій 72 святих, до нетлінних мощів яких звертаються постійно  з проханням про допомогу християни усього світу.

«Без будь-кого з нас Батьківщина може обійтися, але будь-хто з нас без Батьківщини-ніщо».  Пам’ятаймо завжди ці слова Василя Сухомлинського. Тож зростаймо духовно і творімо разом історію рідної, найкращої на світі української землі.

                                                      Класний керівник 8-Б класу Л.В. Панченко

фото 1 365 фото 1 366   фото 1 368 фото 1 369  фото 1 372 фото 1 379

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *