Переломний момент: Війна за демократію в Україні

27 лютого учні 10-х класів із захопленням переглянули документальну стрічку «Переломний момент: Війна за демократію в Україні». Переживши заново почуття гордості та глибокого суму за величний подвиг Героїв України, які боронили демократію в самому серці України і без вагань вирушили на Схід боронити кордони нашої держави, на очах юних глядачів бриніли сльози. Під час обговорення фільму учні засвідчили свою шану всім полеглим,  пораненим та зниклим безвісті під час Революції Гідності, в протистоянні окупації Криму та бойових дій в зоні АТО.

Учитель історії А.О. Заїменко.

IMG_20170227_103130 getImage

Фільм «Переломний момент: Війна за демократію в Україні», співрежисерами якого виступили володар трьох Оскарів Марк Джонатан Харріс та режисер «Поводиря» Олесь Санін, визнано найкращим документальним фільмом на кінофестивалі EtCultura  Світова прем’єра фільму відбулася у жовтні 2016 року на найстарішому документальному фестивалі США Hot Springs Documentary Film Festival.

 «Переломний момент» — це погляд на війну та революцію в Україні очима простих учасників цих подій. Серед головних героїв — дитячий театральний режисер Андрій «Богема» Шараскін, лікар Всеволод Стеблюк, рабин Натан Хазін та інші учасники революції на Майдані, що облишили своє звичайне життя заради створення більш демократичної, справедливої і незалежної держави. Коли Росія у відповідь анексувала Крим та вторглася у Східну Україну, наші герої пішли на війну, щоб захистити і змінити свою країну. Фільм показує цю інтенсивну боротьбу, яка на цей момент забрала життя понад 10 тисяч українців, а мільйони втратили власні домівки», – повідомили у «Pronto Film»

Інформаційне агентство УНІАН

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *