ГУ ДСНС України у Київській області застерігає громадян

У разі виникнення пожеж в екосистемах – не зволікати, а ліквідувати.
Навесні у нас прийнято спалювати торішню траву, сміття і часто садоводи та селяни безвідповідально це роблять. В свою чергу, необачність під час таких спалювань призводить до виникнення масштабних пожеж, створює загрозу перекидання вогню на житлові будинки. Також, загрозливим є збіг кількох факторів: відсутність дощу, сильний вітер, нескошений бур’ян. За таких умов навіть необережно викинутий у придорожні бур’яни сірник, недопалок можуть стати причиною великого лиха. З сухої трави вогонь може перекинутися на сухостій, а потім охопити найближчі зелені насадження (парки, лісосмуги, ліси), господарські споруди (гаражі, сараї, прибудови, тощо).
Лише впродовж доби в Київській області зареєстровано 61 випадок загорання сухої трави та сміття на загальній площі більше 53 га.
Загорання виникали у Рокитнянському, Богуславському, Кагарлицькому, Миронівському, Обухівському, Бориспільському, Броварському, Вишгородському, Іванківському, Бородянському, Макарівському, Києво-Святошинському, Васильківському, Фастівському, Білоцепківському районах та місті Ірпінь. Дані займання були вчасно ліквідовані пожежно-рятувальними підрозділами області та не допущено розповсюдження вогню.

Так, у зв’язку з цим та метою попередження виникнення пожеж в екосистемах під час спалювання сміття та сухої трави на відкритих ділянках Державна служба України з надзвичайних ситуацій закликає громадян: Не будьте байдужими, якщо помітили дим, тління або слабкий вогонь! Зверніть
увагу – загасити займання трави поблизу житлового сектору на самому початку легко – просто вилити відро води чи закидати землею. Обов’язково зателефонуйте в пожежно-рятувальну службу і повідомте про загорання. Просимо Вас відповідально ставитися до власного життя та здоров’я! Пам’ятайте – попередити трагедію набагато легше, ніж ліквідувати наслідки надзвичайної події.

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *